Välkomna till HSS 2017 i Helsingborg!

hss2017

Konferensen HSS (Högskola och samhälle i samverkan) arrangeras vartannat år för att belysa och diskutera hur samverkan mellan akademin och samhället i stort kan stärkas. Nästa HSS äger rum den 18-19 maj i Helsingborg med Lunds universitet som värd.

Konferensens teman är Digitalisering, Entreprenörskap och Hållbarhet och tar upp viktiga framtidsfrågor där samverkan mellan samhällets aktörer, näringsliv, universitet och högskolor skapar drivkraft för innovation och utveckling som stärker Sveriges konkurrenskraft: Vilka möjligheter skapar digitaliseringen och hur påverkar den samhället? Hur kan entreprenörskap och entreprenöriellt förhållningssätt skapa nya jobb och underlätta integration? Hur gör vi för att hållbarhet inte bara ska vara ett perspektiv som måste beaktas vid beslut utan också ett utvecklingsområde i sig självt?

Välkommen att vara med och påverka, diskutera idéer och byta erfarenheter i nästa års konferens. Du kommer att inspireras av intressanta exempel, delta i dynamiska verkstäder och ta del av erfarenheter från personer inom olika samhällsområden. Möt Karin Röding, statssekreterare på Utbildningsdepartementet, Marie Wall, startupsansvarig på Näringsdepartementet, Pia Kinhult strategisk rådgivare på forskningsanläggningen ESS, och många fler.

Vill du läsa mer om konferensen, medverka med ett inslag i programmet eller säkra din plats med föranmälan redan nu? Klicka här.