Den (ut)forskande staden är en ny och innovativ typ av projekt som drivs av FoU Helsingborg, tillsammans med Helsingborg stads ingående förvaltningar och bolag. Syftet med Den (ut)forskande staden är att fungera som en testbädd där förvaltningar, akademi och invånare tillsammans får möjlighet att skapa och testa nya lösningar på gamla problem. Målet med projektet är att möjliggöra för förvaltningar och bolag att genomgå en forskningsbaserad lärprocess samt att testa nya arbetssätt för att gränsöverskridande identifiera, formulera och ta sig an stadens utmaningar kopplade till livskvalitet. Projektet ska bidra till att Helsingborgs stad 2035 har fortsatt utveckla sin förmåga att arbeta systematiskt med utforskande, experimenterande, forskningsbaserade och invånarinkluderande arbetssätt. I projektet ingår fem så kallade Hypoteslabb; Invånarlabbet, Demensvänligt Helsingborg, Datalabbet, Gestaltad livsmiljö och Självstyrande team.
Vill du läsa mer? Äldre nyheter finns i arkivet
Projektet Den (ut)forskande staden har många projektmedarbetare och samarbetspartners. Det är ett unikt samarbete mellan Helsingborgs stads förvaltningar, bolag och akademin. Samtliga av stadens förvaltningar ingår i ett eller flera hypoteslabb och Lunds och Linköpings universitet är påkopplade för att forska kring både projektet i sin helhet såväl som kring de individuella hypoteslabben.
Genom att förena vad som annars brukar vara skilda världar, så skapar Den (ut)forskande staden unika förutsättningar för ett transformativt lärande för Helsingborg stad och en ökad livskvalitet för Helsingborgarna.